BurgerTop Venray

Posted on Posted in Berichten, Dagvoorzitter

Ik ben één van de aanjagers van de BurgerTop in Venray. Wij brengen op 28 januari 2017 maximaal 1000 inwoners van de gemeente Venray bijeen om samen de toekomst van de gemeente te bespreken en initiatieven te bedenken om de gemeente Venray mooier, beter en sterker te maken. 

Een BurgerTop is een bijeenkomst om nieuwe ideeën te bedenken voor en door de samenleving van een stad of een gemeente. Ideeën die ontstaan door gesprekken met elkaar te voeren over wat er goed gaat, wat er beter kan, waar je trots op bent of waar kansen liggen. Samen bepalen wij wat we belangrijk vinden voor onze gemeente.

Beslissingen laten we vooral over aan de gemeenteraad die daarvoor verkozen zijn, want zo hebben we dat geregeld met elkaar. Toch geloven wij dat we ook onderling met elkaar het gesprek moeten blijven voeren over wat WIJ, de inwoners van de gemeente, belangrijk vinden voor onze gemeenschap. Dit gesprek hoeft niet voorbestemd te zijn aan de gemeenteraad alleen.

Momenteel zie je door heel Nederland de roep om inwoners meer inspraak, zeggenschap en ruimte te geven om mee te praten over beslissingen die genomen worden. Dit is een proces wat niet vanzelf gaat. We moeten daarin met elkaar durven te experimenteren, durven te luisteren naar inwoners en hun zorgen of bijdrage serieus nemen.

Daarom organiseren wij op 28 januari 2017 een BurgerTop in Venray. Op deze dag zijn we niet gebonden aan verkiezingsprogramma’s of politieke afspraken, maar juist aan wat ons bindt: de gemeente Venray als geheel voor nu en in de toekomst.